Forbedr ESD-kontrol med ION-blæsere!

Modsætningen til ledende materialer er, at isolatorer i ESD-sikrede områder ikke kan neutraliseres ved at jorde dem. Produkter lavet af ikke-ESD-sikret plastik er ofte en af de isolatorer, man støder på i et arbejdsområde, 🛠️ men også glas er i stand til at opbygge en elektrisk ladning. Er man i tvivl om en genstand er en isolator, bør den placeres på en ESD-sikret overflade, der er jordet korrekt, og herefter bør man måle, om ladningen bliver neutraliseret.

En måde at håndtere isolatorer er at fjerne disse fra arbejdsstationen, når man håndterer ESD-sensitive produkter, 🚫 det er dog langt fra muligt at gøre dette. En ION-blæser kan benyttes til at neutralisere den statiske elektricitet, som det ikke er muligt at fjerne på anden vis. De fungerer ved at udsende en jævn strøm af positive og negative partikler, der sikrer, at isolatorer forbliver ikke-elektrisk opladede, men hurtigt bliver neutrale. 🌀

HIN - Din ESD Ekspert!
ION-blæsere fås i mange forskellige udformninger, lige fra den helt fokuserede Gun-model, over bordmodeller til de brede bars med mange ventilatorer. Så for at vælge den rigtige model skal man tænke over, hvilket område man ønsker at dække, 🎛️ og i hvilken afstand det er muligt at placere sin ION-blæser. Afstand er en vigtig faktor, da ønsket er en hurtig neutralisering, og en fordobling af afstanden som en fingerregel giver en firdobling af tiden, som dette tager. 🕰️

Når man så har valgt at benytte en ION-blæser, bør man sikre sig, at denne virker korrekt. Dette gøres ved at måle, om tiden for neutralisering ligger inden for de ønskede tolerancer. 

Michael Vendelbo
Michael Vendelbo
Kategorichef

Klar til at hjælpe! 

Hos HIN fører vi ION-blæsere og testudstyr fra flere anerkendte producenter. Så oplever I problemer med isolatorer i ESD-områder, eller bare ønsker at høre mere om ION-blæsere, så tag kontakt til os for hjælp og vejledning.